Suche

Konstrukcija

V nizkoenergijskih in pasivnih hišah so združena arhitekturna in gradbena znanja ter tehnološki razvoj.Za izkoriščanje prednosti, ki jih prinašajo, minimalno porabo energije in maksimalno bivalno ugodje, je potrebno zagotoviti skrbno načrtovanje, pravilno projektiranje ter kakovostno montažo. Osnovni pogoji, da lahko govorimo o dobrih nizkoenergijskih in pasivnih hišah so kakovostne komponente: odlična toplotna izolacija ovoja, stavbno pohištvo, primerno za vgradnjo v pasivne in nizkoenergijske hiše, zadostna zrakotesnost objekta ter ustrezen sistem prezračevanja in ogrevanja.

Toplotni ovoj

Toplotni ovoj stavbe je kot obleka pri človeku. Hišo ščiti pred mrazom in vetrom ter poletno vročino. Z odlično izolacijo ovoja lahko optimiramo toplotne izgube skozi ovoj stavbe.

Več o tem

Fasada

Fasada ni le "obraz" hiše z opaznimi optičnimi poudarki, temveč hišo ščiti, skrbi za dobro bivalno klimo in vpliva na energijsko učinkovitost.

Več o tem

Streha

Streha danes predstavlja veliko več kot le opeko na strešni konstrukciji. Gre za zaključen sistem, ki ga sestavljajo strešniki, izolacija, integrirani solarni paneli in snegobrani. 

Več o tem

Okna

Velika okna pozimi uporabljajo sončno energijo za pasivno ogrevanje prostorov in zagotavljajo svetle bivalne prostore.

Več o tem

Kaj drugi pravijo o BlackLine hišah

 • EDVARD BLAŽKO
  BlackLine-Arhitekt:


  "Arhitektura je umetnost. Pri BlackLine hišah ustvarjam prostore, lepe objekte za življenje."

   

 • ANA REMŠKAR
  Lastnica hiše:


  „Naša BlackLine hiša je umetniško delo. Ekstravagantna, z originalnimi detajli. V njej se dobro počutim!!“

BlackLine INDIVIDUAL

Vile, ustvarjene za ljudi, ki vedo kaj želijo: so odprti, zahtevni, edinstveni.

VEČ O TEM

BlackLine
filozofija kakovosti

Z izbiro vrhunskih materialov in skrbno certificirano izvedbo izpolnjujejo BlackLine hiše najvišje zahteve po kakovosti in dolgi življenjski dobi...

VEČ O TEM

BlackLine Tehnologija

BlackLine so interdisciplinarno zasnovani objekti, ki v sebi združujejo najnovejša dognanja iz področja arhitekture, gradnje in inženirstva...

VEČ O TEM
BlackLine aktivna hiša

Vzorčna hiša
Dunaj

V največjem avstrijskem centru vzorčnih hiš Blaue Lagune smo zgradili hišo iz družine BlackLine.

VEČ O TEM