Suche
HIŠA
RE

RE

REFERENCE RE

Individualna nizkorenergijska hiša
Enodružinska hiša

Stanovanjska površina: 151,80 m2 
Leto izgradnje: 2011 
Arhitekturna zasnova: Sono arhitekti

BESEDA ARHITEKTA

Naloga projektantske ekipe je bila, da kljub zahtevnim lokacijskimi pogojem, naredi sodobno in funkcionalno enodružinsko hišo. Konceptualno je bila hiša Remškar zastavljena kot spreminjajoči se volumen v prostoru, ki nudi okolici njeno drugačno doživljanje.

Tlorisna zasnova je odprta. Bivalni del, ki ga omejujejo steklene površine, se oklepa zunanjega pokritega atrija in odpira proti gozdu, s čimer se ohranja pretočna komunikacija med notranjostjo in naravo. Otroški, spalni del je predviden v mansardi, medtem ko je soba za starše locirana v južnem delu pritličja. Klet je namenjena parkiranju in servisnemu delu tlorisne zasnove. Drzno oblikovana fasada je v temnih barvnih odtenkih v kombinaciji z naravno teksturo macesnovega lesa.

O SODELOVANU S PODJETJEM LUMAR

Naše dosedanje sodelovanje s podjetjem Lumar je odlikoval posluh in spoštovanje do naših arhitekturnih zamisli. Sodelavci podjetja so k predstavljenim načrtom vedno pristopali strokovno in z velikim prizadevanjem predlagali rešitve za zahtevne tehnične probleme s katerimi se srečujemo. Naše ideje in arhitekturno zasnovo so v izvedbeni fazi pogosto obogatili s tehnološkimi in energetskimi novostmi na področju trajnostne montažne gradnje.

S svojim posluhom za moderno arhitekturo, ki odlikuje naš biro, izjemno profesionalnim odnosom in inovativnimi rešitvami postavljajo nove standarde na področju montažne gradnje v evropskem oziroma svetovnem merilu.

Podrobnosti o hiši

Additional Information

Linija hiš REFERENCA
Št. sob No
Dolžina (m) No
Širina (m) No
Pozidana površina (m2) No
Stanovanjska površina (m2) No
Energijski razred No
Tip strehe No
Naklon strehe (°) No

Arhitektura

EDVARD BLAŽKO
BlackLine-Arhitekt: 


"Arhitektura je umetnost. Pri BlackLine hišah ustvarjam prostore, lepe objekte za življenje."

> Več o tem

BlackLine INDIVIDUAL

Vile, ustvarjene za ljudi, ki vedo kaj želijo: so odprti, zahtevni, edinstveni.

VEČ O TEM

BlackLine
filozofija kakovosti

Z izbiro vrhunskih materialov in skrbno certificirano izvedbo izpolnjujejo BlackLine hiše najvišje zahteve po kakovosti in dolgi življenjski dobi...

VEČ O TEM