Suche

Ekologija

Od Zibelke do zibelke (Cradle to Cradle) je koncept, ki govori o celotnem okolju prijaznem ciklu gradnje objekta.

 

Od samega nastanka do tega, da je možno po koncu takšen objekt smotrno in okolju prijazno reciklirati ali celo uporabiti za nadaljnjo gradnjo.

Smo edini slovenski proizvajalec, ki je del tega koncepta in natančno ve, kaj se v življenjskem ciklu objekta dogaja. Zavedati se je potrebno, da danes ekologija ni več zgolj nizka poraba energije, ampak je potrebno spremljati in slediti vse dejavnike, ki tako ali drugače vplivajo na okolje in posameznika.

Zato je v Lumarju že vrsto let v ospredju filozofija trajnostne in okolju prijazne gradnje. Vgrajujemo le materiale, ki v svoji življenjski dobi najmanj obremenjujejo okolje, uporabljamo tehnologije, ki potrebujejo najmanj energije za ogrevanje in vzpostavljamo takšno delovno okolje, kjer že v procesu proizvodnje hiše zagotavljamo odlične pogoje dela in tudi tako omejujemo obremenjevanje okolja. Zakaj? Ker želimo, da bodo tudi naši zanamci spoznavali in videli zelene lepote, ki jih naša dežela ponuja.

Kaj drugi pravijo o BlackLine hišah

 • EDVARD BLAŽKO
  BlackLine-Arhitekt:


  "Arhitektura je umetnost. Pri BlackLine hišah ustvarjam prostore, lepe objekte za življenje."

   

 • ANA REMŠKAR
  Lastnica hiše:


  „Naša BlackLine hiša je umetniško delo. Ekstravagantna, z originalnimi detajli. V njej se dobro počutim!!“

BlackLine INDIVIDUAL

Vile, ustvarjene za ljudi, ki vedo kaj želijo: so odprti, zahtevni, edinstveni.

VEČ O TEM

BlackLine
filozofija kakovosti

Z izbiro vrhunskih materialov in skrbno certificirano izvedbo izpolnjujejo BlackLine hiše najvišje zahteve po kakovosti in dolgi življenjski dobi...

VEČ O TEM

BlackLine Tehnologija

BlackLine so interdisciplinarno zasnovani objekti, ki v sebi združujejo najnovejša dognanja iz področja arhitekture, gradnje in inženirstva...

VEČ O TEM
BlackLine aktivna hiša

Vzorčna hiša
Dunaj

V največjem avstrijskem centru vzorčnih hiš Blaue Lagune smo zgradili hišo iz družine BlackLine.

VEČ O TEM